Прокуратурата публикува  на интернет страницата си електронните адреси на всички

...
Прокуратурата публикува  на интернет страницата си електронните адреси на всички
Коментари Харесай

Прокуратурата публикува е-адреси за сигнали, свързани с изборите

Прокуратурата публикува  на интернет страницата си електронните адреси на всички прокуратури в страната, на които жители и организации да  подават сигнали за нарушавания и закононарушения, свързани с изборния развой.

Преди дни Министерството на вътрешните работи откри специфична телефонна линия, която ще приема сигнали непрекъснато.

И на предварителните парламентарни избори на 11 юли, с цел да се лимитират нарушаванията против политическите права на жителите и за законосъобразното осъществяване на вота, имаше електронен канал за сигнали.

Към Върховна касационна прокуратура пък функционираше дежурно звено от прокурори и чиновници, което до датата на вота - от време на време, а в изборния ден - през няколко часа, оповестяваше централизирана информация за сигналите, преписките и делата, свързани с изборни закононарушения.

По мотив вота 2 в 1 от държавното обвиняване прецизират, че описът с електронните адреси е разполагаем за сигнали на физически и юридически лица с оглед взимане на нужните ограничения за срочни и законосъобразни дейности при съществуване на данни за осъществяване на закононарушение.

От МВР  пък оповестиха денонощната си телефонна линия и един повсеместен e-mail като част от подхванатите ограничения за обезпечаването на сигурността и публичния ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.

Паралелната интензивност по посока сигнали за изборни нарушавания и закононарушения идва седмица, откакто с писмо основния прокурор предложения вътрешния министър да създадат дружно с ръководителя на ДАНС Национално междуведомствено звено.

Бойко Рашков разгласи, че е схванал за писмото от медиите, само че не поради това намирал сходно предложение за несъстоятелно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР